subscribe: Posts | Comments

INVITAȚIE DE PARTICIPARE

Comentariile sunt închise pentru INVITAȚIE DE PARTICIPARE
INVITAȚIE DE PARTICIPARE

INVITATIE DE PARTICIPARE

LA STAGIILE CLINICE

din cadrul campaniei de informare si educare privind  patologia indusa de deficitul endemic de iod (screening, diagnostic si tratament precoce al patologiilor endocrine)

Stimata Doamna/ Stimate Domn,

Institutul National de Endocrinologie „C.I.Parhon” are placerea de a vă invita să participați la stagiile clinice organizate ca parte a campaniei de informare si educare privind  patologia indusa de deficitul endemic de iod (screening, diagnostic si tratament precoce al patologiilor endocrine) din cadrul proiectului EndoMIP Imbunatatirea nivelului de competente al profesionstilor din sectorul medical in domeniul endocrinologiei, pentru prevenirea maladiilor cu impact populational, POCU/91/4/8/ 108124. Stagiile clinice vor avea caracter aplicativ, informațiile științifice furnizate fiind în completarea cursurilor la care ați participat. Aceste stagii clinice sunt destinate exclusiv profesionistilor din domeniul medical (100 de persoane din care 11 din regiunea Bucuresti Ilfov si 89 din alte regiuni) – medici, biochimisti, biologi, chimisti si alti specialisti din domeniu care intregesc echipa multidisciplinara necesara diagnosticului, tratamentului si monitorizarii pacientului cu afectiuni endocrinologice,  din urmatorul areal geografic:

  • Regiunea Bucuresti-Ilfov: Judetul Bucuresti;
  • Regiunea Centru: Judetele Covasna, Brasov, Mures, Alba;
  • Regiunea Sud-Est: Judetele Galati, Braila;
  • Regiunea Sud: Judetele Prahova, Arges, Dambovita;
  • Regiunea Sud-Vest: Judetele Gorj si Dolj;
  • Regiunea Nord-Vest: Judetul Cluj;
  • Regiunea Nord-Est: Judetele Iasi, Bacau, Vaslui, Piatra Neamt.

Evenimentul va avea loc in cadrul laboratoarelor din Institutul Național de Endocrinologie CI Parhon în perioada iulie – noiembrie 2020 conform agendei pe zile (pentru a vizualiza dati click aici: anexa_STAGII CLINICE_Agenda zilnica) și a calendarului (anexa_STAGII CLINICE_Calendar).

Evenimentul va fi susținut de o serie de experți din partea Beneficiarului cu experiență în practica clinică (laborator și imagistică) precum Dr. Anda Dumitrașcu, medic primar doctor în științe medicale, șef laborator imagistică medicală, dr. Cercetător Științific Mariana Purice, dar nu numai. Stagiile clinice vor consta in demonstrații, discuții/ dezbateri dar si prezentări relevante pentru cele doua aspecte considerate probleme prioritare de sănătate, respectiv deficitul de iod insuficient corectat și disfuncțiile tiroidiene, ținând cont că sunt chestiuni care influențează în mod radical evoluția pozitivă a stării de sănătate la nivel național.

Grupul țintă eligibil: medici și alt personal medical cu studii superioare care au participat la cursurile organizate în cadrul proiectului ENDOMIP.

Stagiile clinice sunt creditate cu puncte EMC după cum urmează:

  • Cei ce au bifat în opțiunile completate la începutul cursului participarea la curs și stagii clinice vor obține o diplomă cu 30 puncte EMC după participarea la stagiile clinice
  • Cei ce au bifat în opțiunile completate la începutul cursului participarea numai la curs au obținut o diplomă cu 20 puncte EMC dar dacă doresc să participe în continuare la stagiile clinice după participarea la stagiile clinice vor înlocui diploma eliberata cu 20 puncte EMC  (puncte eliberate pentru participarea la curs) cu o diplomă corespunzătoare a 30 puncte EMC (puncte eliberate pentru participarea la curs și stagii clinice).
  • Pe toată perioada de derulare a cursurilor veți beneficia de servicii de cazare, masă / catering în sistem individual iar transportul va fi decontat conform legislației în vigoare. Institutul Național de Endocrinologie face eforturi pentru păstrarea condițiilor determinate de epidemia cu COVID 19 cu respectarea procedurilor și a legislației în vigoare atât în cadrul participării la stagiile clinice cât și în relația cu furnizorii de servicii hoteliere și de catering. Pentru a vizualiza detaliile referitoare la serviciile hoteliere și de catering dați click aici: Program cazare si catering_stagii clinice.  Pentru asigurarea măsurilor de protecție epidemiologică participanții vor primi un Ghid/instructaj de participare la stagiile clinice.

Ținând cont de numărul restrâns de locuri disponibile, primele 50 de persoane care iși exprimă interesul de a participa la eveniment si care se încadrează în categoria grupului țintă eligibil, vor fi automat selectate.

Pentru a vă înscrie la una dintre grupele de stagii clinice vă rugăm dați click aici: http://endomip.ro/2020/07/01/formular-de-inregistrare/

Pentru alte detalii / înscrieri, va rugam contactați experții regionali grup țintă :

Aurel Crețu – expert regional grup țintă regiunea NE, NV

Constantina Macavei – expert regional grup țintă regiunea BI, SV

Cara Florentina – expert regional grup țintă regiunea SE, S

Vasile Neagovici – expert regional grup țintă regiunea Centru si S

Anamaria Nițulescu – expert național grup țintă, e-mail: dr.anamarianitulescu@gmail.com