subscribe: Posts | Comments

Anunt Activitatea A.3.1.

Comentariile sunt închise pentru Anunt Activitatea A.3.1.
Anunt Activitatea A.3.1.

În perioada 21 – 24 Februarie 2020 va avea loc programul de educatie medicala continua ”Patologia indusa de deficitul endemic de iod. Disfunctii tiroidiene. Impactul asupra sarcinii si fatului. Cancere endocrine. Crestere si sexualizare la copil. Interfata endocrinologie, nutritie, maladii cu impact populational” in cadrul proiectului EndoMIP _ îmbunătăţirea nivelului de competenţe al profesioniştilor din sectorul medical în domeniul endocrinologiei, pentru prevenirea maladiilor cu impact populaţional, ID proiect POCU/91/4/8/108124. Cursul de educatie medicala se va sustine la HOTEL TTS COVASNA din Str. Mihai Eminescu nr.225, Mun. Covasna, judet Covasna.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 și implementat de Institutul Naţional de Endocrinologie „C.I.Parhon” în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Asociaţia PartNET – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă.

Obiectivul general al proiectului consta in cresterea accesului la servicii accesibile, durabile si de inalta calitate, inclusiv asistenta medicala si servicii sociale de interes general prin imbunatatirea competentelor specialistilor din domeniul medical in ceea ce priveste deficitul de iod insuficient corectat si disfunctiile tiroidiene la nivel national. In acest sens se va avea in vedere o abordare integrata, care sa vizeze personalul din sistemul medical din mai multe unghiuri si domenii de interventie.
Grupul tinta va fi format din 960 de persoane, personal din instituții publice, implicat în implementarea programelor prioritare de sănătate, inclusiv personalul implicat în acțiunile prioritare de sănătate și medici de familie implicați în furnizarea de servicii medicale într-unul dintre domeniile programelor prioritare de sănătate, aflați în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate. Din punct de vedere al localizarii, grupul tinta va fi recrutat la nivel national din toate cele 8 regiuni de dezvoltare din rândul specialiștilor care furnizează servicii de sănătate.

Principalele rezultate așteptate în urma implementării acestui proiect sunt următoarele: 960 specialişti din domeniul medical recrutaţi şi implicaţi în activităţile previzionate; 700 de participanţi la 14 şcoli de vară/iarnă organizate; 675 asisenţi medicali (şi alt tip de personal conex actului medical) formaţi în cadrul a 45 de serii de curs; 225 medici formaţi în cadrul a 15 serii de curs; 100 de medici participanţi la 20 de stagii de simulare clinică; 75 de participanţi la congrese internaţionale de specialitate; 3 conferinţe pentru informare şi educare cu un total de 150 de participanţi; 3 standarde ocupaţionale dezvoltate; 2 programe de educaţie medicală continuă elaborate pentru medici; 2 programe de formare elaborate pentru asistenţi medicali şi alt tip de personal conex actului medical; 1 centru de formare modernizat; 1 ghid de bune practici pentru dezvoltarea actului medical în domeniul endocrinologiei; 1 studiu de impact elaborat.

Valoarea totală a proiectului este de  11,507,125.70 lei, din care 9,716,080,56 lei contribuția Uniunii Europene și 1,672,079.70lei contribuție din bugetul național.

Proiectul este  co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru detalii suplimentare cu privire la activitătile proiectului va rugam sa vizitati pagina web a proiectului endomip.ro sau sa va adresati direct echipei la adresa de e-mail: institutulparhon@yahoo.com

Manager Proiect,

Conf. dr. Adina Mariana Ghemigian,

tel:  0744 622 743

e-mail: adinaghemi@yahoo.com