Anunt/Comunicat Activitatea A.3.2.
În perioada 02 – 03 Octombrie 2020, in cadrul proiectului EndoMIP _ îmbunătăţirea nivelului de competenţe al profesioniştilor din sectorul medical în domeniul endocrinologiei, pentru prevenirea maladiilor cu impact populaţional, ID proiect POCU/91/4/8/108124, subactivitatea 3.2 – Organizarea unor ateliere de pregatire pentru imbunatatirea calitatii actului medical (simulari clinice in domeniul endocrinologiei), se va sustine cel de-al treilea stagiu clinic dintr-o serie de 20, ce vizeaza cresterea relevantei rezultatelor invatarii dobandite la locul de munca sau prin programe de formare teoretica, prin adoptarea unor abordari interactive si inovatoare, care sa acopere necesarul de abilitati practice si care sa permita aplicarea cunostintelor teoretice, in mediul real. Atelierul de pregatire se va organiza intr-un laborator special amenajat pentru astfel de activitati, de la sediul Beneficiarului, Institutul National de Endocrinologie „C.I. Parhon”.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 și implementat de Institutul Naţional de Endocrinologie „C.I.Parhon” în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Asociaţia PartNET – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă.
Obiectivul general al proiectului este creşterea accesului la servicii accesibile, durabile şi de înaltă calitate, inclusiv asistenţă medicală şi servicii sociale de interes general prin îmbunătăţirea competenţelor specialiştilor din domeniul medical în ceea ce priveşte deficitul de iod insuficient corectat şi disfuncţiile tiroidiene la nivel naţional în euroregiunile Bucureşti Ilfov, Centru, Nord Est, Nord Vest, Vest, Sud, Sud Vest, Sud Est.
Grupul țintă este format din 960 persoane, personal din instituții publice, implicat în implementarea programelor prioritare de sănătate, inclusiv personalul implicat în acțiunile prioritare de sănătate și medici de familie implicați în furnizarea de servicii medicale într-unul dintre domeniile programelor prioritare de sănătate, aflați în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate. Din punct de vedere al localizarii, grupul tinta va fi recrutat la nivel national din toate cele 8 regiuni de dezvoltare din rândul specialiștilor care furnizează servicii de sănătate.
Principalele rezultate așteptate în urma implementării acestui proiect sunt următoarele: 960 specialişti din domeniul medical recrutaţi şi implicaţi în activităţile previzionate; 700 de participanţi la 14 şcoli de vară/iarnă organizate; 675 asisenţi medicali (şi alt tip de personal conex actului medical) formaţi în cadrul a 45 de serii de curs; 225 medici formaţi în cadrul a 15 serii de curs; 100 de medici participanţi la 20 de stagii
de simulare clinică; 75 de participanţi la congrese internaţionale de specialitate; 3 conferinţe pentru informare şi educare cu un total de 150 de participanţi; 3 standarde ocupaţionale dezvoltate; 2 programe de educaţie medicală continuă elaborate pentru medici; 2 programe de formare elaborate pentru asistenţi medicali şi alt tip de personal conex actului medical; 1 centru de formare modernizat; 1 ghid de bune practici pentru dezvoltarea actului medical în domeniul endocrinologiei; 1 studiu de impact elaborat.
Valoarea totală a proiectului este de 11,507,125.70 lei, din care 9,716,080,56 lei contribuția Uniunii Europene și 1,672,079.70lei contribuție din bugetul național.
Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru detalii suplimentare cu privire la activitătile proiectului va rugam sa vizitati pagina web a proiectului endomip.ro sau sa va adresati direct echipei la adresa de e-mail: institutulparhon@yahoo.com
Expert Regional Grup tinta,
Florentina Cara
E-mail: florentinacara@gmail.com
Telefon: 0744 665 940